Mind Set Go
Samen met Annemarijn Hoorens, ontwerper en docent business innovation aan Avans Hogeschool, helpen wij organisaties die zich bezig houden met continu leren zoals beroepsverenigingen en professionele netwerken.
Samen met Annemarijn Hoorens, ontwerper en docent business innovation aan Avans Hogeschool, helpen wij organisaties die zich bezig houden met continu leren zoals beroepsverenigingen en professionele netwerken.
Dit is een prachtige opdracht van Keurmerk aan IQ Healthcare waarin we de vrijheid hebben gekregen om een boek te schrijven over de kunst van het coachen naar onze eigen inzichten. Het gaat hier specifiek om het coachen van professionele leergroepen in de gezondheidszorg.
IQ healthcare heeft deze opdracht gekregen van de Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Peer Review is een werkvorm voor de professionalisering van fysiotherapeuten aangesloten bij de Stichting Keurmerk. Fysiotherapeuten die aan de slag gaan met Peer Review werken als groep en als individu doelgericht aan de kwaliteit van hun handelen door vraagstukken te beschouwen die gerelateerd zijn aan de praktijk.
Omdat we als Consortium Musi-CI met elkaar gemotiveerd zijn geraakt om de muzikale training voor mensen met een CI verder te ontwikkelen, hebben Joke en ik een subsidie aangevraagd om de training verder te ontwikkelen in de vorm van een online toolbox waarin instrumenten beschikbaar zijn voor CI-dragers, CI-zorgprofessionals en CI-onderzoekers ten behoeve van de muzikale CI-revalidatie.
Dit avontuur is me zeer aan het hart gegaan. Niet alleen omdat Joke Veltman me heeft uitgedaagd om een onderzoek te doen dat onconventioneel en totaal buiten mijn comfort zone lag, maar ook vanwege mijn passie voor muziek.
Samen met mijn collega’s van Radboudumc IQ healthcare ontwikkelen we een reflectiemethodiek die bedoeld is om de implementatie van de richtlijn verpleegkundige verslaglegging én de Richtlijn Mantelzorg te bevorderen.
Met veel plezier heb ik Rudi Steenbruggen begeleid met zijn opdracht om een geschikte methodiek voor de professionalisering van ziekenhuisfysiotherapeuten te ontwikkelen.
Een midterm review wordt door de opleiding zelf aangevraagd en georganiseerd. Doelstelling is een kritische evaluatie op basis van de vier NVAO standaarden en constructieve feedback als opstap naar de accreditatie.
Met een team docenten van de Academie Paramedische Studies, Academie Gezondheid en Vitaliteit en de Academie Mens en Maatschappij, zorgprofessionals en leden van Netwerk 100 ontwikkelen we een online leer- en werkomgeving waarin studenten samenwerken om vraagstukken uit de praktijk op te lossen.
Met een groep collega’s van de opleidingen fysiotherapie van Fontys, HU, HvA, Saxion, Hanze hebben we de TOF-groep opgericht (Toetsen Opleidingen Fysiotherapie). Als toffe groep hebben we het initiatief genomen een landelijke voortgangstoets (LVT) te ontwikkelen naar het voorbeeld van de voortgangstoets geneeskunde-opleidingen.